Κ. Μητσοτάκης στην ΚΟ: Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ

«Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η σημερινή συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2023. «Πήραμε μια ηχηρή εντολή από τους πολίτες να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, αλλά καταγράφει την καθαρή υπεροχή της ΝΔ» ανέφερε.

Προσέθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να ερμηνεύσουμε τη στάση των ψηφοφόρων κυρίως αυτών που απείχαν στο όνομα των δικών μας αδυναμιών» σημειώνοντας ότι όσοι απείχαν «συνειδητά επέλεξαν να μην εμπιστευτούν άλλη πολιτική δύναμη».

«Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του. Σημείωσε δε: ότι «δεν θα κατεβάσουμε τον πήχυ των φιλοδοξιών μας, έστω κι αν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα γίνεται συχνά αλεξικέραυνο για την αδυναμία της καθημερινής ζωής, πολλές φορές και άδικα».

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα: «Ξεκινά αύριο ένας νέος πενταετής ευρωπαϊκός κύκλος με επιλογές οι οποίες θα έχουν άμεσες εθνικές επιρροές, από μία πιο ευέλικτη η Kοινή Aγροτική Πολιτική που θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της πράσινης μετάβασης, με ένα τρόπο που δεν θα υπονομεύσει τελικά την ίδια την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, μέχρι τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τους περισσότερους πόρους που θα χρειαστούμε σαν Ευρώπη για την διαχείριση της πρόκλησης της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, από την ενίσχυση των επιχειρήσεών μας και τα ζητήματα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, μέχρι την οικοδόμηση μίας ενιαίας άμυνας για την ήπειρό μας».