Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων άμεσα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 87η ΔΕΘ, ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις θα καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ θα ακολουθήσει η υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.

«Έχει ευθύνη να ασφαλίζει ο ιδιώτης αυτό που μπορεί να καταστραφεί. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα μοντέλο υποχρεωτικής ασφάλισης της περιουσίας», προανήγγειλε ο,Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη πως «πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες καταβάλλουν τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ. Είναι δύσκολη η συζήτηση, αλλά είναι αναπόφευκτη».

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική. Ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μία μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ζημιές», προειδοποίησε.