Κ. Μητσοτάκης: Αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή άμυνα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους.

«Ο,τιδήποτε λιγότερο», τόνισε, «στέλνει το λάθος μήνυμα».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικές οικογένειες έχουν συμφωνήσει να προτείνουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Αντόνιο Κόστα για 2,5 χρόνια ως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Κάγια Κάλας για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

«Ευελπιστώ», είπε ο πρωθυπουργός ότι «οι επιλογές θα γίνουν αποδεκτές από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ακολουθήσει η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.