Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος

«Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός», τόνισε, με νόημα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όντας στο Δήλεσι, μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου επισκέπτονται δομές της Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε, προ ημερών, να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα οι πολιτικοί που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Η Εκκλησία μάς καλεί όλους, για ποιο λόγο; Ο ένας να αγαπάει τον άλλο, να σέβεται ο ένας τον άλλον και να προσπαθεί να κάνει αγώνα μαζί και με τους άλλους. Τώρα ποιος είναι αυτός ο αγώνας; Από εδώ κρίνεται το τι πιστεύει. Πού αποβλέπει, τι θέλει. Αυτή είναι και η διαφορά μας πολλές φορές. Αυτός που αποβλέπει στο δικό του συμφέρον βλέπει τα πράγματα κατά τη δική του άποψη, και σε αυτούς είμαστε και εμείς πολλές φορές. Αλλά υπάρχει ο λόγος του Θεού, υπάρχει η Εκκλησία η οποία λέει: Δεν κάνω διακρίσεις. Και ο αμαρτωλός, και αυτός που φταίει, και αυτός που αγωνίζεται είναι δικό μου παιδί. Πρέπει, λοιπόν, να το καταλάβουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός, αλλιώς τα βλέπει ο πιστός, αλλιώς τα βλέπει αυτός που δεν πιστεύει τίποτα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαφορές και διακρίσεις και ο καθένας τα βλέπει από την πλευρά του.

Για το αν υπάρχει χριστιανόμετρο, απάντησε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο η αγάπη και η συνεργασία. «Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες, η συνεργασία είναι απαραίτητη. Πολλά πράγματα είναι που μας χωρίζουν, αλλά κοιτάμε πώς μπορούμε από αυτή τη συνεργασία να πάμε μπροστά», είπε.

«Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Ας μου τα πει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Κοιτάω αυτό που λέει το Ευαγγέλιο», κατέληξε.