Gucci: Η κόκκινη γόβα στον αγώνα για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Καθώς πλησιάζει η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Gucci εμπλέκει την κοινότητά της, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό το κρίσιμο ζήτημα, δωρίζοντας ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις και τις προπαραγγελίες στις γόβες Gucci Signoria σε αποχρώσεις Rosso Ancora στο Casa delle Donne, ένα ίδρυμα για τα δικαιώματα των γυναικών που πρόκειται σύντομα να εγκαινιαστεί στη Φλωρεντία. Αυτή η αποκλειστική κυκλοφορία συμπίπτει με την έκτη έκδοση του φεστιβάλ της Φλωρεντίας, L’ Eredità delle Donne, από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου, μια εκδήλωση που υπερασπίζεται τη γυναικεία ενδυνάμωση που η Gucci υποστηρίζει ολόψυχα από την ίδρυσή της.

Τα κόκκινα παπούτσια 

Στην Ιταλία, τα κόκκινα παπούτσια έχουν αναδειχθεί ως σύμβολο στον αγώνα κατά των
γυναικοκτονιών και της βίας κατά των γυναικών με πολλές ιταλικές πλατείες να κοσμούνται με εκατοντάδες κόκκινα παπούτσια – μια σιωπηλή πορεία που αποτελεί σύμβολο διαμαρτυρίας και αυξημένης ευαισθητοποίησης γύρω από αυτό το συνεχιζόμενο ζήτημα.

Ξεκινώντας από τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25
Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους, οι γόβες Gucci Signoria στο Rosso Ancora θα εμβληματικοποιήσουν τη δέσμευση της Gucci για την καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο.

Αυτές οι γόβες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023 στην πρώτη
πασαρέλα του Sabato De Sarno, δίνοντας μια πρώτη ματιά στο δημιουργικό και αισθητικό όραμά του. Η αλυσίδα λογότυπου, μαζί με τη γυαλάδα του λουστρίνι και την ασεβή μυτερή σιλουέτα, δημιουργεί ένα αξεσουάρ που εκφράζει ομορφιά, δύναμη και ελευθερία.

Casa delle Donne

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις και τις προπαραγγελίες αυτού του μοντέλου κατά τη
διάρκεια αυτής της περιόδου θα συμβάλει σε μια μεγαλύτερη δωρεά που κάνει η Gucci στη
Nosotras Onlus, μια ένωση που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη Φλωρεντία υποστηρίζοντας τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για την ανάπτυξη της Casa delle Donne.

Σχεδιασμένο ως συνεργατικός χώρος, το Casa delle Donne θα λειτουργήσει ως κεντρικός κόμβος όπου διάφορες οργανώσεις που εστιάζουν στα δικαιώματα θα συναντηθούν για να συγκεντρώσουν την εμπειρία τους και να δημιουργήσουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τις γυναίκες της πόλης.

«Στην Gucci επιμένουμε στην αποστολή μας να συνδυάσουμε τη δημιουργικότητα με την επιρροή της υπεράσπισης, πυροδοτώντας θετικό μετασχηματισμό όχι μόνο εντός της Φλωρεντίας αλλά σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια. Η υποστήριξή μας στην Casa delle Donne αποτελεί επέκταση της ακλόνητης δέσμευσης της μάρκας μας να αγωνιστεί για την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών», επιβεβαιώνει ο Jean-François Palus, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gucci. «Με το χρώμα τους και τη βαθιά πολιτιστική σημασία που αποδίδεται στον σκοπό που αντιπροσωπεύουν, οι γόβες με λουρί Rosso Ancora Signoria, που παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια επίδειξη μόδας του Sabato De Sarno, αποτελούν παράδειγμα της δέσμευσής μας για την ευαισθητοποίηση γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τις γυναίκες σήμερα».

Προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών 

Αυτή η προσπάθεια ευθυγραμμίζεται με την αφοσίωση της Gucci στην προώθηση των
δικαιωμάτων των γυναικών τόσο μέσω της υπεράσπισης όσο και μέσω συγκεκριμένων δράσεων σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία τηρεί την αποστολή της Gucci CHIME, της παγκόσμιας εκστρατείας της Gucci να συγκαλέσει, να ενώσει και να ενισχύσει τις φωνές που μιλούν για την ισότητα των φύλων.

Σε όλη την ιταλική επικράτεια, το Σώμα παραμένει ακλόνητο στη δέσμευσή του να υποστηρίξει προγράμματα που στοχεύουν στην καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο και στην παροχή υποστήριξης σε γυναίκες επιζήσασες μέσω στενής συνεργασίας με ένα δίκτυο τοπικών οργανώσεων. Αυτοί οι αξιότιμοι εταίροι περιλαμβάνουν την Associazione Artemisia και την BEAWARENOW στη Φλωρεντία, την Casa Internazionale delle Donne στη Ρώμη, την SvS Donna Aiuta Donna με το έργο Cascina Ri-Nascita στο Μιλάνο και την Cooperativa Eva στη Νάπολη.