Γλαβίνας: Υποκριτική η στάση της ΝΔ στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών

«Υποκριτική η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών. Χρέος της ελληνικής πολιτείας απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους να διερευνηθεί το έγκλημα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι τυχόν έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη», όπως υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Με αφορμή την κατάθεση αιτήματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, ο Θ. Γλαβίνας κάλεσε «όλα τα κόμματα που ενδιαφέρονται πραγματικά να πέσει φως στο μεγάλο αυτό ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών να συμπράξουν, ώστε να διερευνηθούν τυχόν υπαιτιότητες και ευθύνες πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την περίφημη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση των διδηροδρόμων».

Σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν με την πρόταση του ΚΚΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «είναι άλλο πράγμα η εξεταστική επιτροπή. Είναι διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας, τα πορίσματα και ενδεχομένως και το αντικείμενο διερεύνησης.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΚΚΕ, διευρύνθηκε ο χρονικός ορίζοντας της εξεταστικής επιτροπής από το 1997 και έπειτα. Η Νέα Δημοκρατία, εκμεταλλευόμενη αυτήν την ευκαιρία, έσπευσε να συμφωνήσει αμέσως. Και προφανώς με τις ψήφους της ΝΔ αυτό θα επιτευχθεί.

Εδώ, όμως, πρέπει να εξετάσουμε το συγκεκριμένο και όχι το αφηρημένο. Η ΝΔ θα μας απαντήσει αν θα δεχθεί την πρόταση για την προανακριτική που κάνει το ΠΑΣΟΚ;

Εμείς μιλάμε για τις παρατάσεις που δόθηκαν κατά τη θητεία συγκεκριμένων Υπουργών και δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε η επίμαχη σύμβαση για την τηλεδιοίκηση το χρονικό διάστημα που έπρεπε, δηλαδή το 2016. Και φυσικά κατηγορούνται εξαιτίας των καθυστερήσεων για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας εις βάρος και της ΕΕ γιατί τα περισσότερα χρήματα ήταν ευρωπαϊκά».

Υπενθύμισε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποκλοπών.

Ο Θανάσης Γλαβίνας κατηγόρησε, τέλος, την Κυβέρνηση για υποκριτική στάση στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών και έκανε λόγο για «χρέος της ελληνικής πολιτείας απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες ώστε να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι τυχόν έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη».