Γαβρήλος: Το 50% των νέων θέσεων εργασίας αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης με 300-400 ευρώ

«Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει πολιτική με θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή και εκ περιτροπής εργασίας, με μισθούς ψίχουλα, με ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, με εργολαβικούς εργάτες, με ανθρώπους να δουλεύουν 24/7 και με απανωτές νομοθετικές αλλαγές που ακυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και αφήνουν ανοχύρωτο τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, σε κάθε καπρίτσιο των εργοδοτών», όπως αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, για τον δείκτη ανεργία Δεκεμβρίου του 2023, όντας στο 9,2%- έναντι 11,7% τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «μάλλον θα “χάλαγε” το success story της κυβέρνησης για τα εργασιακά, αν ο κ. εκπρόσωπος συνόδευε τις ανακοινώσεις του με το γεγονός ότι το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μισθούς από 300-400 ευρώ τον μήνα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «κάθε υπόσχεση περί αυξήσεων των μισθών, όπως επανέλαβε πάλι σήμερα ο κ. Μαρινάκης, φαντάζει κοροϊδία για το σύνολο της κοινωνίας, αφού όλοι πια γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αισχροκέρδεια. Μια κυβέρνηση που φέρει στο σύνολό της την ευθύνη για την φτωχοποίηση των εργαζομένων και για την εκτίναξη του κόστους ζωής».

Ο ίδιος είπε ότι «ο κόσμος της Εργασίας χρειάζεται σταθερό πλαίσιο προστασίας, ενώ όσοι βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας χρειάζονται μόνιμες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές, ώστε να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους».

Κλέινοντας, σημειώσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτές είναι «οι πραγματικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας που θα γίνουν πραγματικότητα με μιαν άλλη κυβέρνηση, σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων, των νέων, των ανέργων, των γυναικών και των συνταξιούχων».