Φρεγάτα «Ψαρά»: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρριψη drone των Χούθι

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η κατάρριψη drone των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από την ελληνική φρεγάτα «Ψαρά».

Το βίντεο παρουσιάζει την πτήση των τελευταίων 50 δευτερολέπτων του ενός εκ των δύο drones τα οποία χτύπησε η φρεγάτα Ψαρά.

Υπενθυμίζεται ότι η μια κατάρριψη έγινε με το πυροβόλο των 5 ιντσών και η δεύτερη έγινε με το σύστημα αντιμέτρων, το οποίο κατάφερε να αναπτύξει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, να το εφαρμόσει πάνω στην φρεγάτα «Ψαρά» και με αυτό να κάνει παρεμβολές σε μεγάλη απόσταση από την φρεγάτα και να καταρρίπτει drone τα όποια πλησιάζουν απειλητικά προς το πλοίο.

Το προφίλ της πτήσης αυτής δείχνει ανεξέλεγκτο. Είτε έχει υποστεί κάποια φθορά, λόγω των βλημάτων που χρησιμοποίησε το πυροβόλο των πέντε ιντσών, είτε είναι από τις παρεμβολές που έχουν γίνει από το αντι – drone σύστημα.

Το βίντεο αποδίδεται στο Ολλανδικό ναυτικό, καθώς ο επικεφαλής της επιχείρησης Ασπίδες για αυτό το εξάμηνο είναι Ολλανδός και πριν από λίγα λεπτά το ολλανδικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι ενημερώθηκε η ελληνική φρεγάτα από το ολλανδικό πλοίο για την εισερχόμενη απειλή.