Φάμελλος: Κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Θεσσαλονίκη

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Θεσσαλονικείς λόγω των έργων του Fly Over στην Περιφερειακή Οδό καυτηριάζει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σε βίντεο που ανάρτησε στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικρίνοντας παράλληλα την Κυβέρνηση γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη κυκλοφοριακή μελέτη για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κατασκευής του έργου.

Αναλυτικά η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου:

«Η Θεσσαλονίκη εδώ και τρεις μήνες ζει τον απόλυτο παραλογισμό. Το έργο του Fly Over στην Περιφερειακή Οδό έχει ξεκινήσει χωρίς να υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κατασκευής του. Κι έτσι η πόλη μας οδηγείται σε κυκλοφοριακό έμφραγμα για επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Κυβέρνηση με αλαζονεία δεν δίνει απαντήσεις. Όμως πλέον οι Θεσσαλονικείς χάνουν μιάμιση ώρα παραπάνω τη μέρα για να πάνε και να έρθουν στις δουλειές τους ή απλά για τις επαγγελματικές και προσωπικές μετακινήσεις!

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Κυβέρνηση πρέπει να φέρει μία κυκλοφοριακή μελέτη για τη διαχείριση των επιπτώσεων και ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί το Μετρό και να ενισχυθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και οι φορείς της πόλης πρέπει να διεκδικήσουν μία λύση. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Αυτό που ζούμε στη Θεσσαλονίκη είναι ένα αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταθέσει προτάσεις, τεκμηριωμένες και με βάση την επιστήμη, από τις 20 Νοεμβρίου σε δημόσια συζήτηση με όλους τους φορείς της πόλης».