Eurobank: Τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

H Eurobank, τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης υπογραμμίζοντας τη διαχρονική συμβολή της αποταμίευσης στην εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων Βορειοανατολικής Αττικής &  Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργο Κεφάλα και τον Διευθυντή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ειδικών Έργων, Πάνο Καρδάση, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Σκούρτων στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Κατά την επίσκεψη, ο Γ. Ζανιάς συζήτησε με τους μαθητές για την αποταμίευση, ως μια ευρύτερη στάση ζωής καθώς και για την αξία της στη διαμόρφωση καλύτερων οικονομικών,
κοινωνικών και περιβαλλοντικών συνθηκών. Ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Σχολείου, Παναγιώτη Γκέκα και τα παιδιά, τα οποία, τιμώντας την ημέρα, είχαν προετοιμάσει θεατρικό σκετς μεταφορά του παραμυθιού «Η τσεπούλα και ο κουμπαράκος», που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το 2009 από την Κυριακή Τρακάδα.

Παρουσίασαν, επίσης, τραγούδι με θέμα αποταμίευση, ενώ παρέλαβαν τους παραδοσιακούς κουμπαράδες της τράπεζας. Κατόπιν αιτήματος του σχολείου, που λειτουργεί σε μια επιβαρυμένη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού περιοχή, η Eurobank υποστήριξε τη δημιουργία μιας τοιχογραφίας στο σχολείο (φωτο).

Τo έργο εμπνεύστηκε, επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε η ζωγράφος Αλεξάνδρα Μπενάκη, σε μια εικαστική παρέμβαση που θέτει στο επίκεντρο τη δύναμη της μεταμόρφωσης και της ομαδικότητας για ένα καλύτερο αύριο. Παράλληλα, η τράπεζα προχώρησε στη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο σχολείο, συμβάλλοντας στο έργο της Πολιτείας για την κάλυψη αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε: «Η
αποταμίευση, ως μια αντίληψη οικονομικής και όχι μόνο διαχείρισης, μας αφορά όλους και
οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε ως τρόπο ζωής και συλλογική ευθύνη. Ζούμε σε καιρούς που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η σύγχρονη κανονικότητα ενώ μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, απαιτούν επαναπροσδιορισμό στη διαχείριση οικονομικών και φυσικών πόρων για να εξασφαλίσουμε, κάποιες φορές, ακόμη και τα αυτονόητα. Η νοοτροπία της αποταμίευσης, μαζί με προνοητικότητα και συνετό σχεδιασμό, μπορούν να κάνουν τη διαφορά απέναντι σε ένα απαιτητικό μέλλον. Η Eurobank τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης και παραμένει προσηλωμένη στην πρωτοπορία, επιδιώκοντας διαχρονικά τη συλλογική πρόοδο.».

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 

O Όμιλος Eurobank, μετά την απορρόφηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου το 2013, έχει ενσωματώσει στα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες μια ισχυρή παράδοση αποταμίευσης εκατό και πλέον ετών, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα αποταμιευτικών επιλογών, όπως είναι οι καταθετικοί λογαριασμοί Αποταμιεύω Τώρα και Μεγαλώνω. Ειδικότερα, ο λογαριασμός Μεγαλώνω, έχει επί δεκαετίες συσχετιστεί με την αποταμίευση της ελληνικής οικογένειας για τα παιδιά και τη νέα γενιά, ενώ πρόσφατα συνδέθηκε με την πρωτοβουλία της Τράπεζας για το δημογραφικό και αποτελεί δράση του Προγράμματος Μπροστά για την Οικογένεια, ως αποταμιευτική επιλογή με προνομιακούς όρους για τους νέους γονείς των ανατολικών συνόρων της χώρας.