ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ υπέβαλε ο Θεοκλής Ζαούτης. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας τα ηνία του ΕΟΔΥ αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συντονίζει την επιχειρησιακή δράση του Συντονιστικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του Οργανισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Θ.Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Θεοκλής Ζαούτης διαφωνούσε με τους χειρισμούς του υπουργείου, όπως και με παρεμβάσεις στον ΕΟΔΥ, οι οποίες έγιναν εν άγνοια του και η περιθωριοποίησή του και από το Συντονιστικό στη Θεσσαλία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας τον Οκτώβριο του 2021.