Ελληνικός Χρυσός: Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής με θέμα τις τέχνες για τους μικρούς επιστήμονες

Με ένα Φεστιβάλ Ρομποτικής, που διεξήχθη σε γιορτινό κλίμα, το Σάββατο 6 Απριλίου στο κλειστό θέατρο Μεγάλης Παναγίας, ολοκληρώθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη”, που έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Η καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη να παρακολουθήσουν εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες Στρατωνίου, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας.

Ο φετινός 6ος κύκλος εργαστηρίων εστίασε σε προκλήσεις που σχετίζονται με τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Στις μέρες μας, η σύνδεση μεταξύ τέχνης, πολιτισμού και τεχνολογίας είναι ζωτικής σημασίας, για την επιτυχημένη ανάπτυξη και πρόοδο των σύγχρονων κοινωνιών. Για το λόγο αυτό, τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα εστίασε στον τρόπο με τον οποίο το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και ο σχεδιασμός φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και τους επιτρέπει να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Συνολικά 160 παιδιά ηλικίας 4-16 ετών πειραματίστηκαν με νέους, καινοτόμους τρόπους δημιουργίας και επικοινωνίας της τέχνης. Παράλληλα, η συμμετοχή στο πρόγραμμα αποτέλεσε και ευκαιρία για την προετοιμασία ομάδων συμμετοχής στο πρόγραμμα FIRST® LEGO® League.

Στόχος του 6ου κύκλου ήταν να αξιοποιήσει όλη την προηγούμενη γνώση και εμπειρία των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα πέντε προηγούμενα έτη, προσεγγίζοντας νέες θεματικές και προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο γνώσεων, ενώ ταυτόχρονα εντάσσει ομαλά και νέους συμμετέχοντες.

H συνέχιση του προγράμματος επιβεβαιώνει το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικός Χρυσός για διαρκή και διαχρονική στήριξη της τοπικής κοινωνίας όπου δραστηριοποιείται, προσφέροντας στα παιδιά και τους νέους την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις επιστήμες και την τεχνολογία, αναπτύσσοντας παράλληλα γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες για το μέλλον.