Ελληνική Λύση: Νέα λαθροχειρία της κυβέρνησης

“Κατά την πάγια, ανεπίτρεπτη τακτική της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει στο ίδιο νομοσχέδιο, μέτρα που κινούνται σε θετική κατεύθυνση με σκανδαλώδη «τερατουργήματα» υπέρ σκοτεινών συμφερόντων. Με προφανή σκοπό να παγιδεύσει την αντιπολίτευση ώστε να αποσπάσει την ψήφο της, καθιστώντας την συνυπεύθυνη”, υπογραμμίζει σε ανακοίνση που εξέδωσε η Ελληνική Λύση.

Συγκεκριμένα, τονίζεται: “Εισάγονται προς ψήφιση δύο τροπολογίες, η με αρ. 103/27 Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η με αρ. 104/28 των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας.

Η πρώτη έχει δύο άρθρα. Το πρώτο αφορά 450 θέσεις στάθμευσης στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ για το Βοτανικό

Το δεύτερο αφορά την έγκριση αδειών του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη μεταβίβαση κυριότητας δεξαμενόπλοιων κατά παρέκκλιση σε ρωσικά συμφέροντα ή για να μεταφέρουν αργό πετρέλαιο ή προϊόντων πετρελαίου που απαριθμούνται στο Παράρτημα ΧΧΩ του Κανονισμού 833/2014 του Συμβουλίου της 31/7/2014, σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω ενεργειών της Ρωσίας που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία. Δηλαδή, ο υπουργός ναυτιλίας με την υπογραφή του θα έχει την δυνατότητα να εξασφαλίζει συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων, υπέρ εφοπλιστών ή αντίστοιχα να ακυρώνει παρόμοιες συμφωνίες”.

“Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους!

Με την Τροπολογία 104/28 των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας, επιφέρονται τροποποιήσεις στο άρθρο 151 του νόμου 5078/2023. Στο άρθρο αυτό είχε προστεθεί πρόσφατα με το νόμο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, νέα παράγραφος 3Α, που αφορά σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητος σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια που αποκτούν κοινό τέκνο. Τώρα με την προτεινόμενη τροπολογία επανέρχεται ολόκληρο το ανωτέρω άρθρο και ζητείται η ψήφισή του ως έχει, μαζί με τις νέες τροποποιήσεις. Στην ουσία, ζητείται να επιβεβαιωθεί εκ νέου η ειδική παροχή μητρότητας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αυτό, μαζί με την οικονομική ενίσχυση, έστω και πενιχρή, που δίδεται στην πραγματική Ελληνίδα Μάνα!”, σημειώνει η Ελληνική Λύση.

“Πρόκειται για μία ανήκουστη, ηθική απρέπεια, ενδεικτική του πολιτικού ήθους των εμπνευστών της….

Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο κοινοβούλιο για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Όχι ολιγάρχες ή μειοψηφίες των οποίων τα συμφέροντα αντιμάχονται το εθνικο, κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον”, καταλήγει η ανακοίνωση.