Ελλ. Λύση: Η κυβέρνηση να απαντήσει αν τα δωρεάν οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ που συνδέονται με αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Η Ελληνική Λύση, μέσω ανακόινωσης που εξέδωσε, “απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα του Forbes, σύμφωνα με το οποίο η δήθεν «δωρεάν» παροχή οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, συνδέεται άρρηκτα με την αποστολή οπλικών συστημάτων των Ελληνικών ΕΔ στην Ουκρανία“.

Παράλληλα, σημειώνει: “Ειδικότερα δε, από το δημοσίευμα προκύπτει η πλήρης αποσάρθρωση της Ελληνικής Αεράμυνας στις ακριτικές και όχι μόνον περιοχές, η οποία βασίζεται στα Ρωσικά οπλικά συστήματα που σύμφωνα με το Forbes, η κυβερνηση προτίθεται να στείλει στον Ζελένσκι.

Εάν η Ν.Δ. δεν διαψεύσει άμεσα τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, τότε θα είναι η δεύτερη κυβέρνηση που αποσύρει όπλα αποδυναμώνοντας την αμυντική ικανότητα απέναντι στην Τουρκία.

Την πρώτη φορά που συνέβει κάτι τέτοιο, χάσαμε τη μισή Κύπρο. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν καλείται να διαψεύσει ότι «αποφάσισε» να «χαθεί» και το Αιγαίο”.