ΕΛΑΣ: Απαγορεύει δύο συγκεντρώσεις αύριο στο Ηράκλειο Αττικής

Mε απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί για αύριο στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα η πρώτη συνάθροιση, που διοργανώνεται από μέλη του Εθνικού Μετώπου, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 18:30 στη λεωφόρο Ηρακλείου 424, ενώ στις 19:30 έχει προγραμματιστεί στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο (Αμφιθέατρο) αντισυγκέντρωση από μέλη της συλλογικότητας «Αντιφασίστες/τριες Ν. Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας».

 

Επιπλέον, οι οργανωτές της συγκέντρωσης στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».