Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ υψηλή συμμετοχή-Μαζικές εγγραφές νέων μελών

Πολύ υψηλή συμμετοχή-πάνω από τις προβλέψεις της Κουμουνδούρου- καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την ώρα αυτή, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάνω από το 25% των ψηφισάντων είναι νέα μέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές. Επίσης σε εκλογικά τμήματα εξαντλήθηκαν οι φόρμες εγγραφής νέων μελών και τυπώθηκαν νέες. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 15.00 είχαν ψηφίσει πάνω από 80.000 εκλογείς.

«Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά», τονίζει η κ. Σβίγκου.

Η ψηφοφορία διενεργείται έως τις 8:00 μ.μ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου, είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και σήμερα, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη, και όσοι εγγραφούν σήμερα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Φαινόμενο «Κασσελάκης»: Πώς γεννήθηκε, ποιοι το ενισχύουν και η εξέλιξή του