Δημοσκόπηση Metron Analysis για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος προηγείται, τι δείχνει για τον β’ γύρο

Δημοσκόπηση της Metron Analysis, για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Τα βασικά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι τα ακόλουθα:

  • Ο Στ. Κασσελάκης, προηγείται σε ποσοστό 39% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι «σίγουρα ή πιθανόν» θα πάνε να ψηφίσουν στην εκλογή της Κυριακής, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου καταγράφεται στο 31%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφονται σε χαμηλά ποσοστά – στο 13% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο 3% ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο Σ. Κασσελάκης εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα και ενόψει του δευτέρου γύρου, με 45% έναντι 44%.
  • Ο Σ. Κασσελάκης, προηγείται με μεγάλη διαφορά ως κάποιος που μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος και να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να έχει την «παράσταση νίκης». Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, η κ. Αχτσιόγλου έχει  τις περισσότερες θετικές γνώμες – 66% έναντι  62% του κ. Κασσελάκη, ενώ θεωρείται και «πιο ενωτική» με 35% έναντι 26%. και ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος και ως ένα βαθμό να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Στο σύνολο του δείγματος, που περιλαμβάνει και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, η Έφη Αχτσιόγλου έχει σαφές προβάδισμα με 35% έναντι 19% του Στέφανου Κασσελάκη και 12% του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 3%. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 41%, όμως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 35%, και ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 8%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1%.

 

Η έρευνα στηρίζεται σε ένα δείγμα 1001 ατόμων.