Δήμος Αγίας Παρασκευής: Απλήρωτες υπερωρίες εργαζομένων από τα χιόνια!

*Του Μανώλη Μπεμπένη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής με τη “Νίκη των Πολιτών” (Γιάννης Σταθόπουλος)

Τον  Φεβρουάριο η Αγία Παρασκευή αποκλείστηκε από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν το λεκανοπέδιο. Ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε. Εκείνες τις μέρες, κάποιοι κάτοικοι από τη ζεστασιά του σπιτιού τους απολάμβαναν το σπάνιο χιονισμένο τοπίο στην Αγία Παρασκευή, ενώ οι περισσότεροι βγήκαν έξω να παίξουν χιονοπόλεμο με τα παιδιά τους.

Οι περισσότεροι, όχι όμως όλοι… Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας καθώς κι εκείνοι που υπηρετούν στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες, συνολικά 130 περίπου άτομα, αναγκάστηκαν να εργάζονται μέχρι και 18 ώρες ημερησίως για 10 μέρες, μέσα σε πολικές θερμοκρασίες, προκειμένου να ανοίξουν τους κλειστούς δρόμους από το συσσωρευμένο χιόνι.

Προκύπτουν βεβαίως και σοβαρά ζητήματα Υγείας κι Ασφαλείας με τα εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων τη περίοδο αυτή. Αλήθεια πώς θα νιώσουν οι δημότες της Αγ. Παρασκευής όταν μάθουν, τόσους μήνες μετά, ότι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους;

Απαξίωση εργαζομένων 

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο κ.Ζορμπάς μη εφαρμόζοντας το νόμο, απαξιώνει στην πράξη, τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες. Εκτός απο το νομικό ζήτημα υπάρχει και σοβαρό ηθικό ζήτημα.

Είναι δυνατόν ένας Δήμος, επίσημος φορέας του κράτους, να συμπεριφέρεται με τόσο ανάλγητο τρόπο στους εργαζόμενους κι εμείς να περιμένουμε την κατανόησή του για τα προβλήματα των δημοτών.  Άραγε την επόμενη φορά που θα έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα, νομιμοποιείται ο κ. Ζορμπάς να ζητήσει από τους εργαζόμενους να δείξουν ζήλο κι αυταπάρνηση; Κι αυτό το “έργο” εχει τη σφραγίδα του Ζορμπά.

Θα αλλάξει η σελίδα

Ως δημότες τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Διοίκηση Ζορμπά που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία και σε άλλες υπηρεσίες του επί τόσο μεγάλο διάστημα; Μήπως αμφισβητεί ότι εργάστηκαν; Θα φτάσει ως εκεί;

Αλλάζουμε σελίδα για να γυρίσει η ελπίδα στο Δήμο μας. Αυτή η εικόνα της Αγίας Παρασκευής δεν μας άξιζει. Η Νίκη των Πολιτών και η νέα θητεία Σταθοπούλου έχει πολλά πράγματα να κάνει!

*Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τη “Νίκη των Πολιτών” (Γιάννης Σταθόπουλος) Τραπεζικος – Οικονομολόγος (Πανεπιστήμιο Πειραιά) MSc in Maritime Economics (Πανεπιστήμιο Πειραιά)