Διαγραφή χρέους 75.000 ευρώ συνταξιούχου σε τράπεζα-Η ρύθμιση που επέβαλε το δικαστήριο

Τη διαγραφή χρέους ύψους 75.000 ευρώ συνταξιούχου σε τράπεζα επέβαλε δικαστική απόφαση. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο (Ειρηνοδικείο) προχώρησε στη ρύθμιση της υπόλοιπης οφειλής σε μηνιαίες δόσεις, που να μπορεί να καταβάλλει ο συνταξιούχος, προκειμένου να διασώσει την κατοικία του.

Η περίληψη της εν λόγω δικαστικής απόφασης, που έδωσε στη δημοσιότητα το δικηγορικό γραφείο το οποίο εκπροσώπησε τον συνταξιούχο, είναι η ακόλουθη:

«Συνταξιούχος του ΙΚΑ πρώην δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων με σύνταξη 1.000€ που αποτελεί το μοναδικό οικογενειακό εισόδημα, ο οποίος μάλιστα βίωσε την τραγική εμπειρία της απώλειας τέκνου του, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του ταλανίζονται από ποικίλα προβλήματα υγείας που τους καθιστούν εξαρτημένους συστηματικής αγωγής αλλά και κατά συνέπεια μόνιμων ιατρικών εξόδων, με μοναδική ακίνητη περιουσία ένα διαμέρισμα 45τμ βρίσκεται αντιμέτωπος με ληξιπρόθεσμες οφειλές που αδυνατεί να πληρώσει δεδομένου ότι η δόση που απαιτείται να καταβληθεί για την εξυπηρέτησή τους συνδυαστικά με τις δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης ξεπερνούν το ποσό που λαμβάνει ως εισόδημα.

Κι ενώ τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν τον δανεισμό τα εισοδήματα επαρκούσαν για την αποπληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, στη συνέχεια λόγω των μνημονιακών περικοπών το εισόδημά του υπέστη ουσιαστική μείωση σε βαθμό που τον κατέστησε ανεπαρκή ως προς την τήρηση των δανειακών του δεσμεύσεων.

Από οφειλές συνολικού ύψους 98.000€ κατάφερε με τη δικαστική εκπροσώπηση του Γραφείου μας, ΝΙΚΟΛΑΚΕΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, και την υπαγωγή του στο Νόμο Κατσέλη, Ν. 3869/2010, να κατοχυρώσει τη διάσωση της κύριας κατοικίας του και των οχημάτων που διαθέτει και να ρυθμίσει τα χρέη του έχοντας να καταβάλει ΜΟΝΟ για τη διάσωση της κατοικίας 23.000€ με μηνιαία δόση 132€ και για τρία πρώτα χρόνια μηδενική και με τον τόκο να υπολογίζεται στο ποσό της δόσης και όχι στο κεφάλαιο».