Δ. Παπαστεργίου: Κοντά στις 9.000 καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες μέσω του MyCoast

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8.911 καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες μέσα από την εφαρμογή MyCoast, ενώ μόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγιναν 1.731 καταγγελίες», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

Διευκρίνισε ότι μέσα από την πλατφόρμα MyCoast «ο πολίτης πηγαίνοντας σε μια παραλία από το κινητό του μπορεί να δει αν το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι νομίμως κατειλημμένο από ξαπλώστρες και ομπρέλες ή όχι». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Οικονομικών επίσης «σαρώνουν» με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τις παραλίες με πρόσφατες φωτογραφίες «για να δούμε κατά πόσο τηρούνται τα όρια ενοικίασης των χώρων αυτών».

Οι νέες ταυτότητες 

Η πλατφόρμα για να μπούνε οι πολίτες και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό είναι έτοιμη, ανέφερε ακόμα ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι πολίτες έχουν την παλιά ταυτότητα, ενώ όσοι έχουν εκδώσει την καινούργια ταυτότητα δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν ξανά νέα ταυτότητα.