Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει δυνατότητα να δώσουμε περισσότερα στους αγρότες

Δεν μπορούμε να δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε“, όπως αναφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» σχετικά με τις παροχές στους αγρότες, υπογραμμίζοντας πως “αν η χώρα ξεφύγει και δεν έχουμε μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να υπάρξει ευχαρίστηση στην αρχή αλλά ύστερα, όσοι πουν: Ωσαννά θα λένε μεθαύριο: Σταύρωσον Αυτόν”.

Ο ίδιος τόνισε: “Η κυβέρνηση έχει δώσει δώσει 212 εκατ. επιπλέον από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλο”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε νέα τροπολογία για τα POS, αναφέροντας:”Υπάρχει περίπτωση να δείτε και νέα μέτρα, νέα τροπολογία, έτσι ώστε να συνεργαστούν όλοι, ιδιαίτερα οι πάροχοι των υπηρεσιών, αυτοί που κάνουν τα POS και τις ταμειακές μηχανές, έτσι ώστε να πάνε γρήγορα”.

“Το πρότζεκτ αυτό είναι γιγαντιαίο. Από τον Σεπτέμβριο και μετά έχουν περάσει 11 διαφορετικές νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί το θέμα. Από το τέλος Νοεμβρίου και μετά έχουμε κάνει μια μόνιμη ομάδα εργασίας με την αγορά, και ξεκίνησε να συνεδριάζει κάθε μέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο το πρότζεκτ αυτό να μην προχωρήσει. Είναι ζήτημα εκσυγχρονισμού και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Το πρότζεκτ είναι συνδεδεμένο με το Ταμείο Ανάκαμψης, άρα υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει ένα σημαντικό κομμάτι χρηματοδότησης της χώρας”, κατέληξε ο υπουργός.