Άρειος Πάγος: Καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση των εκλογέων 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών»

Έντεκα βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών καλούνται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ως ύποπτοι σε εξηγήσεις και γι’ αυτό η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί με έγγραφό της την προβλεπόμενη άδεια της Βουλής.

Ειδικότερα, οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» καλούνται ως ύποπτοι, να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, καθώς, όπως αιτιολογείται στο εισαγγελικό έγγραφο, ανήκαν μεν στο κόμμα “Σπαρτιάτες” με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της “Χρυσής Αυγής”.

Στο εισαγγελικό έγγραφο αναφέρεται ότι «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των «Σπαρτιατών» ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Το έγγραφο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι οι 11 «θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος “Σπαρτιάτες” με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές».

Υπενθυμίζεται, ότι η κυρία Αδειλίνη, διενεργεί ποινική έρευνα με αφορμή δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των “Σπαρτιατών” Βασίλη Στίγκα ο οποίος είχε καταγγείλει εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και υπόγειες διεργασίες στο κόμμα του χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς «Greek Mafia” και» «Don Corleone”.

Με το εισαγγελικό έγγραφο ζητείται η άδεια της Βουλής για να δώσουν εξηγήσεις οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και συγκεκριμένα οι :1)Αθανάσιος Χαλκιάς 2)Χαράλαμπος Καστιβαρδάς 3)Γεώργιος Μανούσος 4)Αλέξανδρος Ζερβέας, 5)Ιωάννης Δημητροκάλλης, 6)Διονύσιος Βαλτογιάννης, 7)Γεωργίος Ασπιώτης  8)Μιχαήλ Γαυγιωτάκης  9)Ιωάννης Κόντης, 10)Πέτρος Δημητριάδης και 11)Κωνσταντίνος Φλώρος.