Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.

Αναφορικά με το θέμα, επεσήμανε πως η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε την Τρίτη.

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε αλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σημειώνοντας πως «η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;».

Ερωτώμενος απο δημοσιογράφους, υπογράμμισε πως «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», επεσήμανε ο αρχιεπίσκοπος.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα, αλλά ποια οικογένεια θέλουμε», κατέληξε.