Απεργία: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη το Μετρό και τα άλλα ΜΜΜ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω της 24ωρης απεργίας του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, οι οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1 (Ηλεκτρικός), 2 & 3 θα είναι ακινητοποιημένοι. Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Από τη πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «απεργεί, θέλοντας να διευκρινίσει εκ νέου την θέση του, ενημερώνει άπαντες ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), έχοντας ως κεντρικό αίτημα του, την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχέδιου «έκτρωμα» που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση τις επόμενές ημέρες. Αύριο Πέμπτη 21/9/2023 απεργούμε ολόκληρο το 24ωρο και συμμετεχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια».

Λεωφορεία: Αναστολή στάσης εργασίας

Αναστέλλουν την εξαγγελθείσα για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία μετά την δικαστική απόφαση που την κρίνει παράνομη.

Το Σωματείο με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας και προσθέτει «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Σημειώνεται πως το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00) συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Τι αναφέρει το υπουργείο

Πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρουν για την κίνηση στα ΜΜΜ, αύριο Πέμπτη, ότι κανονικά θα εκτελούνται όλες οι πτήσεις, καθώς παράνομη και καταχρηστική κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στην εναέρια κυκλοφορία.

Παράνομη κρίθηκε επίσης η απεργία και στα λεωφορεία της Αθήνας, ωστόσο για τα τρόλεΐ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται αύριο, άρα, το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ.

Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας, το δικαστήριο δεν έκρινε παράνομη την συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.