Απεργία για το εργασιακό ν/σ-Η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφορά

Απεργία σήμερα (21/9) από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και άλλα εργατικά σωματεία, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Λόγω της απεργίας προκύπτουν προβλήμα στις μετακινήσεις με τα μεσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική. 

Ήδη από νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν αυξημένη σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν  την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα (21/9)  οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (γραμμές 1, 2 και 3 Μετρό), ενώ κανονικά θα κινούνται τα λεωφορεία. «Την Πέμπτη 21/9/2023 απεργούμε ολόκληρο το 24ωρο και συμμετεχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 13:30.

Τα τρόλεϊ δεν κυκλοφορούν στην Αθήνα, ωστόσο αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση ώστε να υπάρξει απόφαση για το αν η απεργία θα συνεχιστεί.

Επίσης, τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω τρίωρης στάσης εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της ΠΕΝΕΝ.