Ανοίγουν τα γήπεδα – Μέτρα με κάμερες και ηλεκτρονικά εισιτήρια

Στις 13 Φεβρουαρίου θα μπουν ξανά φίλαθλοι στα γήπεδα, σε ένα νέο περιβάλλον, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει μία νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, η οποία θα επιβάλει δρακόντειες κυρώσεις με κατ εξοχήν κύρωση το κλείσιμο των γηπέδων από φιλάθλους αν πέσει κροτίδα, αν πέσει πυρσός στο γήπεδο, στον αθλητικό χώρο, κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας συγκεκριμένη ομάδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος είναι να μην επηρεάσουμε καθόλου το πρωτάθλημα. Και δεν το επηρεάζουμε , δεν παρεμβαίνουμε καθόλου στη βαθμολογία, ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδοσφαίρου, του κάθε αθλήματος, σεβόμαστε τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Δικαίωμα της Πολιτείας είναι όμως να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη που μέσα στο γήπεδο είναι η ασφάλεια του φιλάθλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως στις 6 Μαρτίου, Τετάρτη, ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία, κανένα γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των καμερών, δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους.

Την Τρίτη, 9 Απριλίου, η μεγάλη θεσμική αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία, δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο, θα γίνεται η έκδοση των εισιτηρίων μέσω gov.wallet, είπε ο κ. Βρούτσης.