Ανδρουλάκης: Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός – Είναι μακριά από τα προβλήματα του λαού

Το νοσοκομείο της Πρέβεζας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την καταρράκωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εικόνα που δυστυχώς επαναλαμβάνεται στις δομές υγείας ανά την Ελλάδα.

«Ο λόγος που πληρώνουμε τα περισσότερα χρήματα σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη των “27”– μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία – είναι γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει στηριχθεί όπως θα έπρεπε από το Ταμείο Ανάκαμψης, από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε σε δηλώσεις του.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, με τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων να είναι τον Μάρτιο υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την αύξηση των ενοικίων.

Απάντησε, δε, στην χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού: «Εκτός τόπου και χρόνου είναι ένας Πρωθυπουργός, που με την αλαζονεία του είναι μακριά από τα καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού και τον περιφρονεί. Γι’ αυτό οι ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ο ελληνικός λαός να αποδοκιμάσει την αμετροέπεια και την αλαζονεία του. Και να στηρίξει τη δημοκρατική παράταξη για να έχει μια ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση, που θα αναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Και συμπλήρωσε: «Τον άκουσα χθες να λέει ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου και κράτους δικαίου. Και αυτό το δικαιολόγησε, λέγοντας ότι “ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του”. Δηλαδή τι έπρεπε; Να απαγορεύεται να πούμε την άποψή μας; Τι είναι η Ελλάδα; Δικτατορία; Δεν είναι, όμως, ελευθερία του Τύπου οι απόψεις της Νέας Δημοκρατίας και η προπαγάνδα της να είναι παντού, αλλά οι προγραμματικές θέσεις των άλλων κομμάτων να είναι εξαφανισμένες για να υπηρετεί η ολιγαρχία το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό, λοιπόν, για εμάς υπάρχουν θέματα που αφορούν στον πυρήνα του κράτους δικαίου, την ελευθερία του Τύπου, τη διαφορετικότητα και θα αγωνιστούμε, γιατί δεν αξίζει στη χώρα μας να έχει τέτοιες καταδίκες σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Είμαστε η δημοκρατική παράταξη και θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας σε όλη την Ελλάδα».