Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν όσους μας ρημάζουν» (βίντεο)

Ηχηρή ήταν η τοποθέτηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη, για όσα συμβαίνουν τελευταία -και όχι μόνο στη χώρα μας- με το καλωσόρισμά του στους θεατές της χθεσινοβραδυνής (11/9) συναυλίας του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Συναισθηματικά φορτισμένος μετά τις πλημμύρες, που έπληξαν κυρίως τη Θεσσαλία, καθώς διαμένει μόνιμα στους Σταγιάτες Πηλίου, ο γνωστός τραγουδοποιός τόνισε: «Eρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από την λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα».

Όλο το συγκλονιστικό καλωσόρισμα του Αλκίνοου Ιωαννίδη: 

«Eρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από την λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες – ο ανεκδιήγητος δήμαρχος – ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά – εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος – “Ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!”. Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψηφίσουν όμως… Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν – δεκαετίες τώρα- όσους μας ρημάζουν. Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη».