Ακρίτα σε ΥΠΕΣ: Τι κάνετε για τα εκατοντάδες αδέσποτα που λιμοκτονούν στην Ξάνθη;

Στο θέμα που προέκυψε πρόσφατα με τις ανατριχιαστικές εικόνες των αδέσποτων της Ξάνθης επανέρχεται η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα με νέα παρέμβασή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως με κοινοβουλευτική της ερώτηση στα τέλη Ιανουαρίου 2024 η Έλενα Ακρίτα είχε φέρει στη Βουλή την ντροπιαστική κατάσταση στην πρώην χωματερή της Ξάνθης, όπου εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά λιμοκτονούν και αργοπεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες.

Το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, καλούνταν να απαντήσει για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του στους αυτοδιοικητικούς αρμόδιους σχετικά με την περισυλλογή των αδέσποτων, τη στείρωσή τους και την παροχή βασικής φροντίδας για την επιβίωσή τους.

Καθώς έκτοτε η θλιβερή κατάσταση παραμένει ως είχε, σε πρόσφατη επιστολή της προς τους Δημάρχους Ξάνθης και Τοπείρου η Έλενα Ακρίτα εγείρει το ζήτημα των υποχρεώσεων που απορρέουν για την τοπική αυτοδιοίκηση από τη νομοθεσία για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι καλούνται να απαντήσουν εάν έχουν χρονοδιάγραμμα από κοινού αντιμετώπισης του προβλήματος, αν συνεργάζονται με τοπικά φιλοζωικά σωματεία και, κυρίως, αν πρόκειται να κατασκευάσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς με τις προβλεπόμενες εκ του νόμου προδιαγραφές.

Σε κάθε περίπτωση, η Έλενα Ακρίτα τονίζει πως δεν θα πάψει να ασκεί πίεση όπου χρειάζεται μέχρι τέτοιες ντροπιαστικές καταστάσεις να γίνουν παρελθόν και για τη δική μας χώρα.